Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 43

Thread: FI light flashing

  1. #1
    Site Supporter DavidR8's Avatar
    Bike
    2005 ST1300
    Join Date
    May 2017
    Location
    Victoria, British Columbia
    Posts
    716
    Tip Overs
    2
    My Gallery

    FI light flashing

    Came out to the bike after work.
    Turned the key, waited for FI light to turn off, fired her up. Low idle for a few moments then ran up to about 1200 rpm. Then FI light begins to flash: flash twice, four second pause then flash twice...
    Ran it up to about 3000 rpm and it would hold and then drop about 500 rpm. Then settled into a solid 1000 rpm idle.
    Three bars of temp came up sooner than I have seen before.
    Any thoughts?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    David
    STOC 8968
    2005 w/ factory topbox


  2. #2
    Natural Rider Enhancement Blrfl's Avatar
    Bike
    Fast Blue One
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Northern Virginia
    Age
    49
    Posts
    10,375
    Tip Overs
    1
    My Gallery

    Re: FI light flashing

    Two blinks is the MAP sensor. They fail rarely, but if I can put on my Igofar hat for a moment, there's also a chance that the tubing and tees that feed it are congested.

    Everything you need to get at it is under the air box.

    --Mark
    Wizzzzzzzzzzzz What's a Blrfl? ... Shameless plugs: STWiki

  3. #3
    Site Supporter
    (Threadstarter)
    DavidR8's Avatar
    Bike
    2005 ST1300
    Join Date
    May 2017
    Location
    Victoria, British Columbia
    Posts
    716
    Tip Overs
    2
    My Gallery

    FI light flashing

    Thank Mark,
    The light went solid when under way then flashing when parked again.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #4
    Site Supporter
    (Threadstarter)
    DavidR8's Avatar
    Bike
    2005 ST1300
    Join Date
    May 2017
    Location
    Victoria, British Columbia
    Posts
    716
    Tip Overs
    2
    My Gallery

    Re: FI light flashing

    And on restarting the light is off. Huh?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  5. #5
    Natural Rider Enhancement Blrfl's Avatar
    Bike
    Fast Blue One
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Northern Virginia
    Age
    49
    Posts
    10,375
    Tip Overs
    1
    My Gallery

    Re: FI light flashing

    The solid on while underway and blinking with the sidestand down are normal behavior.

    There are several parts of the bike that the ECM can't check out at startup, and the MAP sensor is probably one of them, so nothing surprising there, either.

    --Mark

  6. #6
    ST460's Avatar
    Bike
    2007 ST1300A
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Surrey, BC, Canada
    Age
    67
    Posts
    245
    My Gallery

    Re: FI light flashing

    Here is a couple of pages on FI from my Haynes manual. There is something about the FI light goes out when you are underway and comes back on when it is on its side stand. Happy reading.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails image.jpg   image.jpg  

  7. #7

    Re: FI light flashing

    Quote Originally Posted by DavidR8 View Post
    Thank Mark,
    The light went solid when under way then flashing when parked again.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Your gonna make me Call outside the USA and get in trouble aren't you
    PM sent with the White Courtesy Phone Number
    Standing By....

  8. #8
    Site Supporter
    (Threadstarter)
    DavidR8's Avatar
    Bike
    2005 ST1300
    Join Date
    May 2017
    Location
    Victoria, British Columbia
    Posts
    716
    Tip Overs
    2
    My Gallery

    FI light flashing

    Not sure I can call tonight Larry
    But very grateful for your #

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  9. #9

    Re: FI light flashing

    No worries, call me when you can, and I'll see what we can do to help you.
    Life with the white courtesy phone is kinda like a Maytag repair man, I spend alot of time waiting by the phone

  10. The Following User Likes This Post:


  11. #10
    Site Supporter
    (Threadstarter)
    DavidR8's Avatar
    Bike
    2005 ST1300
    Join Date
    May 2017
    Location
    Victoria, British Columbia
    Posts
    716
    Tip Overs
    2
    My Gallery

    Re: FI light flashing

    Reading the Haynes manual pages ST460 posted (thank you!) the flashing pattern (2 flashes) seems to indicate a faulty MAP sensor (yikes!) or a vacuum hose disconnected or broken (that's more palatable!)


    Sent from my iPhone using Tapatalk

+ New Posts
Page 1 of 5 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •